Restauranger i Göteborgs skärgård

Göteborgs skärgård lockar många turister och göteborgare, särskilt under sommaren. En del av upplevelsen är att besöka restauranger och njuta av god mat tillsammans med en passande dryck. Planerar du en resa till Göteborgs skärgård och vill veta mer om utbudet av restauranger kan det här inlägget vara av intresse. I det här inlägget får du en kort genomgång av de mest populära restaurangerna i Göteborgs skärgård.

Brännö värdshus

Brännö är en av Göteborgs mest populära och välbesökta öar som blivit besjungen av Lasse Dahlquist i låten dans på Brännö brygga. Du hittar ön i skärgårdens södra delar.

En av öns mest populära restauranger finner du på Brännö värdshus. Där kan du äta enklare måltider såsom en klassisk räkmacka eller en matigare skaldjurslåda. På restaurangens meny finner du främst rätter från havet, vilket är lite av restaurangens nisch. Men du kan också hitta klassiska pubrätter som hamburgare och pepparstek. Förutom att du kan äta god mat och tillhörande dryck är Brännö fylld av upplevelser. Du kan göra allt från att bada och upptäcka klipporna till att paddla kajak. Eftersom att Brännö värdshus är ett värdshus har du också möjlighet att bo över. Förutom värdshuset finns det flera andra alternativ för övernattning för dig som vill stanna på ön lite längre.

The Barn Smögen

Smögen ligger beläget mitt i Bohusläns hjärta och har lockat turister sedan långt tillbaka i tiden. Kustremsan som utgör området fick ett uppsving när Evert Taube i början på 1900-talet var en flitig besökare och arrangerade spelningar. På Smögen kan du göra allt från att bada inomhus på Smögens havsbad till utomhus i havet. Smögen är också rikt på djur och du kan göra allt från att gå på sälsafari till att besöka djurparken Nordens ark. Om du vill stanna på Smögen kan du till exempel boka rum på ett hotell eller ett pensionat.

En av Smögens mest populära restauranger är The Barn Smögen som är en systerkrog till den restaurang du finner i centrala Göteborg som har samma namn. De har gjort sig kända för sina amerikanskt inspirerade maträtter med inslag av svensk matkultur. Det här är restaurangen du ska besöka om du inte gillar havsinspirerade rätter som så många andra restauranger erbjuder på västkusten. Några av restaurangens mest populära rätter är hamburgare, köttmackor och korv.

Isbolaget

Isbolaget är ännu ett exempel på en populär restaurang du finner i Göteborgs skärgård. Denna restaurang ligger på Donsö, vilket ligger i Göteborgs södra skärgård. Isbolaget hittar du längst ut på Donsö hamn. På restaurangens meny hittar du enkel, rustik och vällagad mat som både innehåller inslag av skaldjur och fisk men de har också vegetariska rätter och klassiska hamburgare.

Förutom att du på Donsö kan äta god mat är Donsö en stor naturupplevelse och det finns stora möjligheter till bad. Vill du stanna på ön längre så finns det ett flertal pensionat och hotell.

Café Båtebacken

Ett annat exempel på en tätort du finner i Göteborgs södra skärgård är Styrsö. På Styrsö kan du njuta av naturen eller besöka en av öns många fornlämningar. Förutom att ön är rik på naturupplevelser finns det ett flertal restauranger.

En av öns mest välbesökta restauranger är Café Båtebacken, vilken ligger på den nordvästra delen av ön. Förutom att restaurangen bjuder på god mat och dryck är den särskilt uppskattad för utsikten. På deras meny finner du enklare rätter i form av fisk och skaldjursrätter. Den mest populära rätten på menyn är räkmackan. Men de har även ett bra utbud av annan mat såsom olika pajer och sallader och pannkakor till barn.

Knarrholmens restaurang

Sist men inte minst vill vi tipsa om ön Knarrholmen som även den ligger i Göteborgs södra skärgård. På ön finner du den populära restaurangen vid namn Knarrholmens restaurang. På menyn hittar du ett bra utbud av fisk och skaldjursrätter. Men det finns även bra kötträtter, till exempel råbiff och hamburgare.

Förutom att du kan äta god mat och dryck så kan du på Knarrholmen bada eller spela padel. Det finns också goda möjligheter för övernattning då ön har ett flertal restauranger, stugor och pensionat.

Lämna ett svar