Furuvik Havscamping

Furuvik Havscamping är en populär campingplats som ligger i natursköna omgivningar i Furuvik, strax söder om Gävle. Campingen är belägen precis vid havet och har en egen brygga där det finns båtplatsanläggningar tillgängliga för gästerna. På Furuvik Havscamping finns det plats för husbilar och husvagnar, samt möjlighet att hyra stugor om man föredrar det. Campingen har moderna och välutrustade faciliteter, inklusive duschar, toaletter, tvättstugor och kök. Det finns också ett café och en butik där man kan köpa matvaror och andra nödvändigheter. Furuvik Havscamping är en perfekt utgångspunkt för att utforska området och ta del av olika aktiviteter. Furuviksparken, en populär nöjespark och djurpark, ligger bara en kort promenad bort och i närheten finns det också fina stränder, fiskevatten och vandringsleder.

Anläggning

Anläggningen är välskött och välutrustad med moderna faciliteter och en trevlig atmosfär. Campingupplevelsen vid Furuviks Havscamping är mycket avkopplande och rofylld, med många möjligheter till aktiviteter och avkoppling. Gästerna kan koppla av på den vackra stranden eller ta ett dopp i havet. För dem som vill ha lite mer aktiviteter finns det också en lekplats, minigolfbana och beachvolleybollplan att utforska. Furuviks Havscamping erbjuder även flera olika typer av boende, inklusive stugor, tältplatser och husbilplatser. Stugorna är moderna och välutrustade, och finns i olika storlekar för att passa olika grupper. Tältplatserna är belägna på en gräsyta med utsikt över havet, och är perfekta för dem som vill ha en mer avskild och naturskön upplevelse. Husbilplatserna är rymliga och utrustade med elanslutning och vatten, och ger gästerna en bekväm och praktisk lösning. Faciliteterna på Furuviks Havscamping inkluderar moderna toalett- och duschfaciliteter, tvättstuga, kök och grillplatser, vilket gör det lätt och bekvämt att laga mat och sköta om vardagliga uppgifter. Det finns också en butik på anläggningen som säljer mat, drycker och andra nödvändigheter.

Båtplatsanläggning

Furuviks Havscamping har en båtplatsanläggning som är belägen precis vid campingen. Anläggningen består av flera bryggor som rymmer ett stort antal båtar och är tillgänglig för gäster som önskar att ta med sig sin egen båt. Båtplatsanläggningen på Furuviks Havscamping är välutrustad med moderna faciliteter för båtägare, inklusive en sjösättningsramp, bensinstation och tömning av septitank. Det finns också gott om utrymme för att parkera båten på land när den inte används. Furuviks Havscamping ligger vid kusten i en av Sveriges mest natursköna områden och båtutflykter från campingen är mycket populära. Det finns en mängd olika vackra öar och platser att utforska i närheten av campingen, inklusive Ön och Alnö som är populära resmål bland besökare. Sammanfattningsvis är båtplatsanläggningen på Furuviks Havscamping en utmärkt möjlighet för gäster som vill utforska området till sjöss. Med moderna faciliteter och tillgängliga båtplatser kan besökare ta med sig sin egen båt och njuta av allt som den natursköna kusten har att erbjuda.

Fiske

En utmärkt skärgårdsplats för fiske i närheten av Furuviks Havscamping är den vackra skärgårdsön Voxnan. Ön ligger ungefär 10 kilometer nordöst om Furuviks Havscamping och är en populär destination för sportfiskare som söker efter en spännande fiskeupplevelse. Voxnan är en av de största älvarna i norra Sverige och är känd för sina goda fiskevatten, särskilt för laxfiske. Det finns gott om fiskemöjligheter i Voxnan, inklusive lax, öring, regnbågsforell, harr och abborre. Fisket i Voxnan sker oftast från båt, och det finns flera båtuthyrningsföretag i området som erbjuder båtar och fiskeutrustning för uthyrning. Det finns också möjlighet att hyra en guide som kan ta dig till de bästa fiskeställena och ge tips och råd om fisketekniker. Utöver fiske finns det även andra aktiviteter på Voxnan, såsom vandring, cykling och kanotpaddling. Det finns flera vandringsleder som leder till vackra vattenfall och utsiktspunkter, och öns natursköna omgivningar är perfekta för en avkopplande picknick eller ett dopp i vattnet. Sammanfattningsvis är Voxnan en vacker skärgårdsö som är väl värd ett besök för sportfiskare och andra som söker efter en avkopplande och naturskön upplevelse. Med goda fiskevatten, vackra omgivningar och många aktiviteter att utforska, är det en perfekt plats att besöka under din vistelse på Furuviks Havscamping.

Furuviks Havskrog

Furuviks Havskrog är en restaurang som ligger på Furuviks Havscamping i närheten av Gävle. Restaurangen erbjuder en fin utsikt över havet och skärgården, vilket skapar en avslappnad och härlig atmosfär för besökarna. Menyn på Furuviks Havskrog har ett fokus på lokala råvaror och erbjuder en variation av rätter, både kött- och fiskbaserade. Restaurangen är särskilt känd för sina goda fiskrätter och havets delikatesser. Dessutom har de även vegetariska och veganska alternativ på menyn. Furuviks Havskrog är också öppen för lunch och har en ”dagens lunch” som förändras dagligen. Det finns också en bar på restaurangen där besökare kan beställa en drink eller två medan de njuter av solnedgången över vattnet. Sammanfattningsvis är Furuviks Havskrog en trevlig restaurang att besöka för både lunch och middag under vistelsen på Furuviks Havscamping. Med sin fina utsikt över havet och skärgården, samt sin fokus på lokala råvaror, är det en plats där besökarna kan njuta av god mat och en avkopplande atmosfär.