Föredrag

PÅ FREDAG KASTAR VI LOSS

På fredag 6 november 2015 är det äntligen dags för Fiskekryssning! Ta med ditt bästa humör och njut av underhållning, föredrag, workshops, mässa, god mat och dryck, och inte minst varandras sällskap.

Varmt välkommen ombord!

Föredrag

FISKEDESTINATIONER

På Fiskekryssingens mässa hittar du fiskedestinationer ända från Kurravaara till Papua Nya Guinea. På mässan finns också Fat Trout – den nya whiskysorten med fiskare i fokus. Du finner även Mountain Media som visar fiskefilmer eller se när det tävlas i kreativa gäddflugor och du kan träffa Fiskejournalen och Allt om Flugfiske.
Har du ännu inte bokat Fiskekryssningen, men kommit på att du är sugen? Lugn, det är inte försent. Du kan fortfarande boka via telefon 08-666 33 33.

Föredrag

2016 ÅRS FLUGFISKEPRYLAR

Morten Valeur har med sig 2016 års nya flugfiskeprylar från Flyfish Europe till Fiskekryssningen. Dessutom har han med sig de skickliga flugbindarna Andreas Andersson och Mikael Lindström.
Du finner dem på båtens konferensavdelning.
Har du ännu inte bokat Fiskekryssningen, men kommit på att du är sugen? Lugn, det är inte försent. Du kan fortfarande boka via telefon 08-666 33 33.

Föredrag

FINN DIN FISKEDESTINATION

Tag chansen att prata med lokala guider och boka vistelser och fiskekort redan på Fiskekryssningen. Ombord finns kunniga representanter från följande fiskeresemål, för att berätta om fisket i just deras vatten.

Destination Södra Lappland, Kallax Flyg, Visit Karlskoga, Fjäll och Fiske, Hökensås Sportfiske, Solid Adventure, Frostviken & Gäddede Turistbyrå, Jockfalls Fiskecamp, Visit Åland, Norrbottens län, Lilla Malma Fishery, Sorsele Fiskecentrum, Fishing in the middle of Sweden, JL Guiding & Consulting, Drömfisket Jämtland-Härjedalen, Älvdalens fiskecentrum, Mörrums Kronolaxfiske mfl

Föredrag

Jösses så mycket gös!

I panelen har vi Cecilia Grönberg från CwC, Håkan Fransson från ABU och Björn Tunnats och Daniel Nilsson från Westin/Fairpoint. I programledarrollen står allas vår Nicka Hellenberg. Myter och sanningar bekräftas eller avlivas när Gösshowen sätter igång.

Föredrag

Fyra säsonger i Mörrum

Ulf Sill är en legendar i Mörrum och han känner åns laxar och öringar bättre än kanske någon. På Fiskekryssningen kommer han att inspirera både till fiske och till biotopvård under åns alla säsonger. Ulf kommer dessutom att avslöja de nya sträckor i Mörrum som nästan ingen känner till.

Föredrag

Flugfiske och värme

Nej, man behöver faktiskt inte frysa när man står utvadad till midjan i början av februari. Gör som Sivan, res till Los Roques.
Den lilla ön Los Roques, som ligger utanför Venezuela, erbjuder ett prisvärt och fiskrikt resemål för den som älskar klara, turkosa vatten, snabba bonefish och läckra atoller av vit korallsand.
På Fiskekryssningen kommer Sivan att berätta mer om detta, samt även om Italien och flugfisket i EM, som hon nyligen återkommit från.
Missa inte denna inspirerande stund i novembermörkret.

Föredrag

Tobias Fränstams får fler och större fiskar

I sitt föredrag avslöjar Tobias hur han gör och tänker för att lyckas med sitt predatorfiske.

– Det är de små detaljerna som avgör om det är fiasko eller succé, säger Tobias.

Tobias ser du Fiskekryssningens stora scen lördag förmiddag. Och kom ihåg, att när du fiskekryssar går 50 kronor till fiskevårdsprojektet Ge Fan i våra vatten.

Föredrag

BUSSAR!

Vill du åka med på Fiskekryssningen, men undrar hur du skall komma till och från Värtahamnen i Stockholm? Lugn! Från drygt 30 mellansvenska städer, går det att åka buss direkt till och från Fiskekryssningen. Titta på busskartan så kanske du hittar en hållplats nära dig. Boka din kryssningsbuss hos Tallinksilja, gärna samtidigt som du bokar din plats ombord. Lättast är att ringa 08-666 33 33.Vill du åka från Göteborg så går specialbussar med El-Ge sportfiske. Se separat notis.

Föredrag

BUSS FÖR GÔTEBÔRGARE!

El-ge kommer köra sportfiskebussar tur och retur till Fiskekryssningen, 6-7 november.
Ombord på bussen kommer det visas fiskefilmer, det blir fiskequiz, spännande utlottningar – och du kan garaneterat tjöta fiske med dina medpassagerare. Bussen går från Backaplan vid lunch.
Boka bussen direkt hos EL-Ge.
Själva kryssningen måste du dock boka hos Tallinksilja på 08-666 33 33.

Föredrag

Fåtal platser kvar på flugbindningen

Fortfarande några platser kvar på Johan Klingbergs och Daniel Smiths flugbindningsworkshops.
Johan binder öringflugor på både grundnivå och avancerad nivå och Daniel Smith binder havsöringsflugor. Dessutom kommer de skickliga bindarna Andreas Andersson och Mikael Lindström att sitta och visningsbinda för Flyco och Flyfish Europe i flugbindningsrummet.
Anmäl dig här.

Föredrag

Vi släpper fler platser till whiskyprovningen

Efterfrågan har varit enorm. Nu har vi bytt lokal igen, så att alla whiskyentusiaster ska få plats.
Provningen äger rum på fredagen 21.15 i konferensen på våning fem.
Det kostar 100 kr som betalas på plats.
Anmäl dig här.

Föredrag

Platser kvar till flugbindningdstävlingen

Kreativa gäddflugor – en kul tävling för såväl gala amatörer som mer rutinerade bindare. Betoningen ligger på kreativitet. Värdecheckar på flugbindningsmaterial för 6000 kr i potten.
Anmäl dig här.