Välkommen till våra workshops! Alla workshops har begränsat antal platser, så när ni bokat er Fiskekryssningebiljett hos TallinkSilja, rekommenderar vi att ni bokar er workshop så fort som möjligt. Glöm inte att avboka om ni ångrar er.
Till flugbindningen ska ni ha med er eget städ, sax, trådrullehållare, hackeltång och svart bindtråd. Resten av materialet tillhandahålls.

Johan Klingberg

I år kommer Johan Klingberg att hålla två workshops på Fiskekryssningen. En för mer avancerade flugbindare och en för de som fortfarande är i början av sin flugbindningskarriär. Detta för att få en jämnare nivå i gruppen.Temat är Johan Klingbergs egna öringmönster, flugor han testat fram under många år för att få så effektiva och fiskbara som möjligt.
Kursen på grundnivå 1 äger rum klockan 09.00 och den avancerade kursen klockan 11.00. Båda kurserna äger rum i båtens konferens, vån Varje deltagare har med eget städ. Det ska vara ett  bordsstäd ej städ med tving då bordet ej går att skruva i. Du ska även ha med svart bindtråd, sax, hackeltång och trådrullehållare. Boka här.
Glöm dock inte att först boka din Fiskekryssningsbiljett vi nätet eller på telefon 08-666 33 33.

Tävla i kreativa gäddflugor

Du vet inte vilket material som kommer finnas tillgängligt och på 60 minuter ska du skapa en snygg, rolig, uppfinningsrik och fiskbar gäddfluga.
På ett bord kommer att ligga diverse olika flugbindningsmaterial. Under några minuter får deltagarna välja sina vapen och sedan startar bindningen. Tävlingen kommer att äga rum i båtens mässavdelning och mässbesökarna kommer att få se de tävlande svettas under tidspress.
Tävlingen är öppen för såväl glada amatörer som proffs. Alla har en chans då uppfinningsrikedom, humor, estetik och fiskbarhet är de kriterier som bedöms. En rolig fluga kan vinna över en tekniskt fulländad tråkig fluga. KLockan 14.30-15.30 i konferensen Anmäler dig gör du här.

Ekolodsskola

Har du köpt ett dyrt ekolod, men har inte riktigt orkat sätta dig in i hur man ställer in det? Eller vill du köpa ett ekolod, men du vet inte vilket. Eller vill du kanske få tips om vertikalfiske?
Vi har bjudit in några av Sveriges skickligaste vertikalfiskare samt ett antal ekolodsleverantörer, som kommer hålla en ekolodsskola samt demonstrerar olika ekolod. Emellan själva kurserna demonstrerar olika ekolod för alla som är intresserade.

”Del 1 – Lämna autoläget” är för den som är relativt ny i ekolodsvärlden. Vi går igenom hur du ska göra dina första enkla inställningar. Bara genom att lämna autoläget öppnas en ny värld. Ca 30 minuter kl. 10.00
”Del 2 – vertikalfiske.” Konkreta tips på hur du hanterar ekolodet för att optimera vertikalfisket. Du bör ha lite grundkunskaper . Ca 30 minuter kl. 12.00
”Del 3 – kartor och navigering”. För dig som vill utnyttja ekolodets potential och rita egna kartor över dina vatten. Kräver lite förkunskaper. ca 30 minter kl.14.00

Anmäl dig till kurserna här.

Living on the edge med Jonas Nordigårds

Edgeflyfishing erbjuder ett specialkoncept på årets Fiskekryssning. De som åker med Edge-gruppen har ett delvis eget program där Jonas Nordigårds är ”guide”. Edge-gruppen inleder fredagkvällen med en fördrink och föredrag i konferensen. Där avslöjar Jonas några av sina bästa fiskevatten. Gruppen har sedan bokat gemensamt bord på Bistro Alexander. Living-on-the-Edge t-shirt ingår.
Vill du veta mer om Edgeflyfishings program eller boka, då kontaktar du Jonas Nordigårds på 0706-310444 eller jonas@edgeflyfishing.com

Havsöringflugor med Daniel Smith

Daniel Smith är en välrenommerade flugbindare som är duktig på det mesta, men den här gången kommer han att lära ut några spännande havsöringflugor. Det blir tre enkla och effektiva mönster som Daniel alltid har med sig ut till kusten. En fisk-, en räk- och en maskimitation.
Under tiden som ni binder, berättar även Daniel hur flugorna ska fiskas samt lite andra knep och tips. 
Workshopen äger rum i Flugbindningsrummet i konferensen mellan 13-14.30. Varje deltagare har med eget städ (bordsstäd, inte sånt med tving), svart bindtråd, hackeltång, sax och trådrullehållare. Anmäl er här.

Glöm dock inte att först boka din Fiskekryssningsbiljett vi nätet eller på telefon 08-666 33 33.

Whisky från Skye – provning m Stefan Larsson

Talisker är ett anrikt whiskydestilleri beläget på den vackra ön Isle of Skye. Det är också temat på Fiskekryssningens whiskyprovning.
Whiskykännaren och flugfiskeguiden Stefan Larsson från Älvdalen, kommer att ta er på en smakresa över Skyes hisnande berg och dalar.
Provningen äger rum på fredagkvällen 21.15 – 23.00 i konferensen på våning 5. Ni hinner äta klart middagen och hinner sedan lagom tillbaka till att underhållningen på scenen börjar.
Provningen kostar 100 kr per person och ni betalar på plats.
Anmäl dig till provningen här
Glöm inte att först boka din plats på Fiskekryssningen eller ring 08-666 33 33.