Fiskekryssningen erbjuder de bästa, skickligaste och mest populära föreläsarna som finns i sportfiskebranschen. Nu under våren sätter vi schemat och det finns fortfarande chans för dig att maila oss och önska en favoritföreläsare. Maila till maria.alander@aller.se
Alla föreläsningarna ingår i priset för Fiskekryssningen.

Gösshow

I år ställer vi Sveriges skickligaste gösfiskare sida vid sida för att utmana deras kunskaper och pressa ur dem sina hemligheter. Det blir filmklipp, statistik, roliga historier och stora gösar i en underhållande  blandning.
Cecilia Grönberg, Håkan Fransson, Daniel Nilsson och Björn Tunmats är några av Sveriges för närvarande hetaste gösexperter, sätts under lupp av allas vår storfiskeregisterare Nicka Hellenberg. Showen äger rum i Moonlight, våning 6 i fören, kl 16.00
Boka din Fiskekryssningsbiljett via nätet eller på telefon 08-666 33 33.

Föredrag

Martin Falklind vs Gunnar Westrin

Två av Sveriges skickligaste berättare av fiskehistorier kommer gå en duell på scenen. Räkna med halsbrytande, tänkvärda, roliga och konstiga fiskehistorier från dessa två legendarer. På tidigare kryssningar har de fyllt stora scenen Starlight var och en för sig. I år blir det ett historiefyrverkeri när de slår sina påsar ihop!
Lördagen 7 november klockan 11.00 på Starlight smäller det.
Denna föreläsning behöver du inte anmäla dig till, utan det räcker med att du visar upp det armband  du får innan ombordstigning. Vill du anmäla dig till andra föreläsningar, gör du det här.
Glöm dock inte att först boka din Fiskekryssningsbiljett vi nätet eller på telefon 08-666 33 33.

Föredrag

Gädda & Abborre – modernt predatorfiske med Tobias Fränstam

Gäddforskaren och gäddfiskaren Tobias Fränstam från Sportfiskarna går på djupet med varför gäddor och abborrar beter sig på det ena eller andra sättet – och hur du ska göra för att överlista dem. Tobias berättare det senaste kring vilka taktiker och tekniker som varit mest framgångsrika och detaljerna kring vad som verkligen avgjorde för att lyckas lura de allra största gäddorna och abborrarna under det gångna året.
Lördag 7 november på Starlight kl 10.00.
Denna föreläsning behöver du inte anmäla dig till, utan det räcker med att du visar upp det armband  du får innan ombordstigning. Vill du anmäla dig till andra föreläsningar, gör du det här.
Glöm dock inte att först boka din Fiskekryssningsbiljett vi nätet eller på telefon 08-666 33 33.

Föredrag

Fyra säsonger i Mörrum

Fisket efter smällfeta blänkare på våren, sagolika blanklaxar under försommaren , skygga sommaröringar under sensommarens långa nätter och det magnifika höstfisket efter lax och öring i september.
Ulf Sill, passionerad flugbindare, guide och galen laxfiskare som har fiskat i Mörrumsån i många år kommer inspirera till både fiske efter lax och till biotopvård.
Han kommer också att avslöja de  nya sträckor i Mörrum som fortfarande är helt okända för de flesta.
Vill du anmäla dig till denna föreläsningar? Anmäl dig till denna föreläsning här.
Glöm dock inte att först boka din Fiskekryssningsbiljett vi nätet eller på telefon 08-666 33 33.

Varmt flugfiske på Los Roques och i Italien

Sivan Jansson och Åsa Bertilsson älskar flugfiske och värme och de ser till att besöka platser där man kan få båda delarna.
Ett ställe är den lilla ön Los Roques, utanför Venezuelas kust, fdär man vadar längs de vita stränderna och spanar efter bonefish. I somras var de i Italien och deltog i flugfiske-EM.
Hör Sivan och Åsa berätta om resmålen och om tips och tricks som krävs när det gäller fiskar i varma vatten.
Klockan 13.00 i konferensen. Anmäl dig här.

Så tar du bästa fiskebilden

Ulf Börjesson är proffsfotografen som numera är formgivare av magasinet Allt om Flugfiske. Han ger tipsen som snabbt gör dig till en bättre fotograf. Han presenterar små trix som man kan använda sig av när man fotograferar fisk och fiskebilder och han berättar vilka fällor ska du undvika. Dessutom får du lite råd om hur du väljer kamera. Klockan 11.00 i konferensen vån 5, rum Stockholm. Anmäl dig till denna föreläsning här.
Glöm dock inte att först boka din Fiskekryssningsbiljett via nätet eller på telefon 08-666 33 33.

Fiskevårda för gösen

Storsjön utanför Gävle är en av Sveriges bästa gössjöar, tack vare en genomtänkt gösförvaltning och fiskevård.
Alla fiskarter behöver förvaltning för att blomstra. Sportfiskarnas projektledare Lars Ljunggren berättar hur Storsjöns FVOF arbetar med långsiktig förvaltning och fiskevård med gös i fokus.
Han kommer att berätta om hur man ska tänka och ge inspiration till alla som är sugna på att ta tag i sin omgivande gösvatten. Boka plats på föreläsningen här

Håkan Stenlund om Norrländskt laxfiske

INSTÄLLT – Istället kommer Mörrumslegendaren Ulf Sill att föreläsa samma tid och plats.
Ni som har bokat Håkan Stenlund, har automatiskt plats på denna föreläsning
Lördag 7 nov kl 14.oo på Moonlight, vån 6 i fören av båten. 

Havsöring på västkusten med Jonas Nordigårds

Havsöringfisket från Bohusläns röda granitklippor och vackra vikar är en fantastisk upplevelse. Du kan fiska både fluga och spinn. Dessutom blir fisket på västkusts bara bättre och bättre. Detta tack vare idog fiskevård och projektet 8-fjordar ökar både mängden och storleken på den vilda västkustöringen.
Jonas Nordigårds från Edge Flyfishing berättar, ger konkreta tips och visar bilder.
Klockan 15.00 i Moonlight.  Anmäl dig till föreläsningen här.
Glöm dock inte att först boka din Fiskekryssningsbiljett hos TallinkSilja eller ring 08-666 33 33.

Mer föreläsare presenteras efterhand